Liv Ida LivIda.dk


Start - Home
Billeder fra dit liv - 2010
Billeder fra dit liv - 2009
Billeder fra dit liv - 2008
Billeder fra dit liv - 2007
Dine kammerater
Dine dyr
Dit navn Liv Ida
Din dåb
Din fødsel
Liv før år 0
Et eventyr om Ida
Babybog

15/3-2010

Sidste nyt - se min nye uredigerede sangvideo med titlen 'BA   BA   KÆLDER BA... DU' - klik her!  Husk at tænde for højttalerne - men pas på hørelsen, for jeg synger igennem, når jeg laver puslespil!

Kære alle sammen

Så er jeg tilbage med lidt nyt på min hjemmeside. Far har haft meget travlt, så det kniber lidt med tiden… siger han!
Hvis vi starter med december, så var det en underlig måned for mig, for jeg blev syg! Rigtig syg og jeg blev indlagt på Regionshospitalet Viborg i flere dage sammen med Mamma! Faktisk har jeg nu været på sygehus tre gange.
Jeg kunne pludseligt ikke få vejret, fik høj feber og Mamma tog mig op til min læge, som indlagde mig med det samme. Far kørte os meget hurtigt på sygehuset (ligesom da jeg skulle fødes!!!) og da vi kom ind på hospitalet, skyndte jeg mig at kaste op på far og hans uniform… Det synes far ikke var særlig lækkert. Jeg havde så ondt i maven af at forsøge at trække vejret så anstrengt - og det gjorde mig lidt ked af det, hvilket jeg fortalte til sygeplejerskerne og lægerne mange gange! Bagefter kastede jeg også op på Bamse og det var faktisk værre! Stor krise! Sygeplejerskerne gav mig en masse masker med medicin og ilt i og som belønning fik jeg IS!
Far og Mamma var meget bekymret og så alvorlige ud, så jeg blev hel nervøs! Efter tre-fire timer fik jeg det dog lidt bedre. Hver gang jeg fik maske med medicinen, blev jeg helt hyperaktiv… meget mere end normalt og drønede rundt. Jeg forstod ikke helt hvorfor, men det havde noget med medicin og ilt at gøre. Jeg var dødtræt til sidst. Men måtte bare kravle rundt, meget underligt.
Lægerne undersøgte mig meget og lyttede til mig alle vegne, jeg fik også tage blodprøver i min finger… av av! og fik taget prøver for at se, om jeg var en gris?! Det er jeg jo ikke, for jeg er jo Liv Ida! Tænk at de ikke kunne se det! Jeg havde ikke H1N1-influenza, men kraftig forkølelse, som udviklede sig uheldigt sammen med min astma.
Allerede dagen efter havde jeg det bedre. Min Mamma sov hos mig hver nat og far passede ’Mina, Kiwi og Rikky derhjemme. Jeg var indlagt i næsten tre dage og fik masser af gaver. De havde et stort legerum, hvor nogle søde damer legede med os børn og bagte pebernødder. Jeg legede med en masse nyt legetøj!


Det her billede lavede jeg på sygehuset - faktisk er det to billeder, som far har scannet ind

Jeg var så flink til at være der, så jeg helt af mig selv trak op i trøjen, når lægen kom ind… De skulle jo lytte på mig og jo hurtigere jeg trak op, jo hurtigere kunne jeg komme ud og lege videre! Det var ikke meget jeg fik lov til at sove der, for jeg skulle hele tiden have maske på.
Efter næsten tre dage fik jeg lov til at komme hjem igen. Det var dejligt. Jeg var hjemme i næsten en uge fra Doris og mine veninder i Dagplejen, så det var skønt at se dem igen!

I resten af december hyggede jeg mig med at fejre jul. Jeg havde en julekalender med chokolade i! En ny chokolade hver dag – og når jeg så bedende nok på far, fik jeg også hans chokolade. Det gik bare ikke med ’Mina og Mamma – de sagde jeg havde mit eget… men det havde jeg jo spist! Æv!

Hos Doris lavede vi masser af juleting. Klippede og klistrede, bagte og havde det skønt! Jeg lavede julegaver og juledekorationer med lys i. Min familie blev meget glade for mine gaver og jeg var masse stolt! Jeg bruger ordet masse, når det er mere end en!


Jeg bagte lækre kager til julegave og satte det her kort på - det var skøøønne kager!

Vi fik en masse sne i december! Alt var bare så hvidt! Mamma og far trak mig rundt i kælk og jeg byggede snemand og snevæg i haven. Rikky gad ikke gå ud i haven, for hun har så korte ben, at hun hænger oven på sneen… hi hi.


Min veninde Frederikke

 
Juleafslutning 2009 i Dagplejen

Jeg var også til juleafslutning i Dagplejen i forsamlingshuset - det var suuuper! Sang, danse rundt om juletræet og masser af saft og æbleskiver! Kan man ønske sig mere. Jeg havde lavet julepynt og havde det med hjem, da jeg gik på velfortjent juleferie. Tror også Doris trængte til ferie fra alle os unger, fnis :-)


Vinterbilleder fra haven - der står vores juletræ klar til at komme ind

Min Gudmor, hendes kæreste og min fætter fra Frankrig fejrede jul sammen med os. Det var skønt at have dem hos os. Vi fældede et kæmpe juletræ i haven og bar det ind. Jeg var med til at pynte det og det var sååååå smukt. Jeg fik en masse julegaver juleaften og også de efterfølgende dage. Jeg tror de fleste gaver faktisk var til mig, men jeg lod også de andre få nogen.

 
Jeg ser video - og gemmer mig for fars kamera :-)


Morgenmad og -hygge

 
Julepynt, som jeg har lavet i dagplejen!


Vi pynter juletræ juleaftensdag


Vi fik dejlig julemad


Jeg måtte lige danse lidt i køkkenet - med Mammas nye fine sko... :-))


Så må der pakkes gaver ud


1. juledag hvor vi hyggede med gaver

Nytår fejrede vi hjemme. Da vi havde spist skulle ’Mina ned til veninderne og fejre nytår og Mamma skulle på vagt, så jeg passede far – indtil jeg blev træt og skulle i seng. Faktisk sov jeg igen igennem hele nytåret uden at vågne, da de skød med raketter. Jeg tror at far syntes, at det var en lidt stille nytårsaften… nu er vi i år… masse!

 

Jeg kan tælle til 10! En, to, fire, fem…. Ehhhh… en, to, tre, fire, fem, seks, syv, otte, ni, ti!!!


Januar 2010
Vi har haft masser af sne i hele januar måned. Jeg har haft min flyverdragt på næsten hele tiden! Altså når jeg var ude. Mamma og far taler hele tiden om minus, tyve og kulde. Jeg kan ikke helt finde ud af det, men koldt det er det! Det er skønt for mig, for jeg har bygget masser af snemænd, kælket og leget i sneen.

Jeg elsker at se, hvad far laver på sin computer - og specielt hvis jeg må se Pingutegnefilm...  den frække pingvin og hans lillesøster Pinga og søløven

Og så har jeg været indlagt igen på hospitalet med Mamma. Lige pludselig var den gal igen og jeg blev indlagt sent om aftenen. Nøjagtigt som i sidste måned. Denne gang blev det dog af lidt kortere varighed. Jeg er ikke vild med at blive indlagt, for så savner jeg nogle af mine bamser og dyrene. Far og Mamma måtte igen blive hjemme og passe mig, for det tager noget tid at komme over det. I starten skulle jeg have maske hver 3. time døgnet rundt. Jeg har fået taget nogle prøver efterfølgende og været på en klinik, så nu ved vi, hvad der kan udløse et anfald og hvordan vi kan forsøge at undgå det.


Det her billede lavede jeg på sygehuset - jeg var meget stolt bagefter!
For det var svært at trække vejret, snakke og snøfte ind samtidigt!


Vi fik en god opskrift på trylledej på sygehuset, så jeg har bagt en masse figurer bagefter :-)


En flot snemand, jeg lavede i dagplejen


Februar 2010
Jeg har været på ferie i Norge sammen med min familie i februar! Kiwi og Rikky måtte blive hjemme og blive passet.
Vi fløj med to store flyvemaskiner op til BESTA!!! Hende havde jeg bare savnet så meget. Havde jo ikke set hende siden vi var i Norge i november.
Hun hentede os i lufthavnen og kørte os hjem til hendes store hus. Jeg fik mit helt eget værelse!

Bestas hus er blevet sat i stand, så det var meget flot. Jeg havde taget mine DVD med, så Besta og jeg kunne se alle mine ynglingsfilm og jeg har altså mange! Mine favoritter er Pingu, Teletobbies, JordbærMarie, Bamse Kylling og Ælling, Malle mus og mange andre. Jeg havde også mine tøjdyr med. Der er bare krise, hvis ikke bamserne og kaninen er der - specielt når jeg skal sove!
Det var meget spændende at være der og smage Bestas mad. Jeg spiste ikke så meget som jeg plejer fordi... ja, jeg var forkølet, havde ondt i halsen og fik høj feber og problemer med at trække vejret igen, så jeg måtte igen på sygehuset - nu i Trondheim - til kontrol. Så fik jeg også prøvet et norsk hospital! De taler altså lidt anderledes i Norge, men lægen var vældig flink. Han sagde bl.a. at jeg havde ørevoks i mit ene øre... hmmm, måske derfor jeg ikke altid hører efter hvad Far og Mamma siger. Jeg fik det dog hurtigt bedre og har det godt stadigvæk. Vi var oppe og spise i det store tårn igen. Sjovt at det hele drejer rundt.
Vi fløj hjem med to store flyvere igen. Jeg ved ikke om det var de samme.


Jeg vækkede 'Mina nogle gange, fordi hun altid sover længe - her hygger vi os sammen!

Jeg er verdensmester i sukospil! (puslespil). Jeg samler med lethed sukospil på 20-30 brikker nu og jeg har virkelig mange spil og elsker at samle dem - helst sammen med min familie, for det er ren hygge.


Her lægger jeg puslespil oppe hos Besta

Jeg elsker også at få læst højt, for som jeg sagde til min far en dag, imens jeg sad med en bog - "jeg kan ikke læse" - med meget en sørgelig stemme! Det kunne far selvfølgelig ikke stå for og læste længe for mig!
Når jeg bliver lagt om aftenen synger både Mamma og far for mig. Det er bare en nødvendighed, for ellers er dagen ikke slut på den rigtige måde. Mine favorit er 'se min kjole', 'se den lille kattekilling' og mange andre. Sommetider synger far nogle sange der handler om mig... jeg tror altså, at han selv finder på dem!
En aften lavede far skæg med min bamse imens jeg drak mælk. Jeg grinede så meget, at jeg fik mælken i den gale hals og fik hikke. Jeg elsker min Bamse meget højt og der er storkrise, hvis han ikke er med i seng. Han laver også ulykker, når jeg spiser - så han er en rigtig bølle!
Jeg bager tit med Mamma og laver også mad... altså hjælper med det... Jeg er rigtig god til salat og boller


Verdens bedste boller!

Jeg taler som et vandfald - fra jeg står op og til jeg går i seng. Mamma og far siger at de hviler ørerne, når jeg sover. Jeg elsker også at tale i telefon med mine forældre. Jeg kan sagtens tale i telefon i fem minutter, hvis jeg får lov... Jeg elsker at fortælle, hvad jeg har lavet og hvad jeg laver lige nu. Jeg kan bare ikke forstå, at de ikke kan se hvad jeg peger på imens, jeg kan da selv tydeligt se det hele!

Nogle af mine sjove ord i øjeblikket er: Safs (saftevand), Malade (remoulade), Kikips (ketchup) Blobler (sæbebobler), Sukospil (puslespil) og Blablon (ballon). Hvis ord er svære at udtale, så siger jeg bare kun det sidste af det - det er meget nemmere! Far og Mamma prøver at lære mig, at det hedder jeg... og ikke Ma. Men, det lader ma som, at ma ikke forstår... ma ma ma!


Marts 2010

Jeg er blevet stor og skal snart starte i skolen ligesom 'Mina!!!! Fordi - jeg er startet i børnehave i dag den 15. marts!
I dag var min første dag i børnehaven. Det var noget jeg havde set frem til i lang tid og mindst en uge! Jeg er startet i gruppen Rollinger og er kommet samme sted hen som mine to veninder Nanna og Frederikke fra Dagplejen! Jeg blev bare så glad, da jeg så dem igen! Allerede kort tid efter jeg var kommet derhen, kom der en sød større pige og spurgte om jeg ville lege 'far, mor og børn' - jeg blev lidt genert.

Da Mamma kom for at hente mig i børnehaven, ville jeg ikke med hjem. Jeg var mudret over det hele og havde haft det skønt. Jeg var godt træt og sov til middag hjemme. I morgen skal jeg prøve at sove til middag i børnehaven, sammen med alle de andre, det bliver spændende at være der en hel dag.

Det var selvfølgelig underligt at skulle at sige farvel til Doris i sidste uge, hun som har passet mig så godt siden jeg startede hos hende. Jeg fik nogle flotte gaver af hende da jeg holdt op - og et sødt kort!


Ting og billeder fra Dagplejen, som jeg har lavet sammen med Doris i år - bl.a. til fastelavn

Jeg tror ikke det er gået helt op for mig endnu, men jeg ser hende jo igen, når hun besøger os i børnehaven med nogle nye børn.
Jeg lavede et gækkebrev til Mamma og far hos Doris inden jeg stoppede der. De har fået det med posten og tænk jer, de kan ikke gætte hvem det er fra! Jubii, påskeægget er hjemme til mig! :-)


Mit hemmelige gækkebrev... sssshhhh!

 

Tænd for Højttalerne


Der er halvanden
Milliarder stjerner i Himmelrummet,
og så vidt man ved halvanden
Milliard
Menneskevæsner på jord. Lige mange af hvert... Mennesket fødes under sin stjerne...
Hvert sekund fødes en menneskesjæl til Verden...
Et nyt lys tændes...

Ditte menneskebarn
af Martin A. Nexø, 1917Copyright © 2007-2011
All rights reserved
Liv Ida
www.livida.dk

www.mitchi.dk www.knaldtilbud.dk www.slagtilbud.dk www.mirakelpriser.dk www.sparsom.dk www.webrotation.dk www.diodenet.dk www.lowenergy.dk www.lowpower.dk www.lysshop.dk www.softlight.dk www.blichfang.dk www.lommebog.dk www.thorningby.dk www.fjordnorge.dk www.livida.dk www.yasmina.dk www.jotne.dk www.scantrold.dk http://samvaersforening.glemsom.dk http://bellahojskole.glemsom.dk/  www.glemsom.dk www.livida.dk www.kiksetjulelys.dk www.fotoalarm.dk

Sidst opdateret
04.12.2010
Stop børneporno på  Internettet - klik her